[01]Czy to nieszczelność podciśnienia? Tryb awaryjny
Witam wszystkich.
2001 octavia asv
Mam problem z trybem awaryjnym powyżej 3000 obr/min. Sprawa jest o tyle dziwna ze po wymianie większości przewodów vacuum (na jednym znalazłem przetarcie) problem na chwilkę ustąpił przynajmniej tak mi się wydawało. Autko raz idzie dobrze a raz nie.
Vag wyrzuca:
17965 positive deviation
g62 sensor
Naprawdę prześledziłem fora i pytam bo jestem zagubiony. Sprawdziłem n75 i n18 i rezystancja jest w zakresie. Jednak gdy zamieniłem zaworki miejscami i wbiłem pedał gazu w podłogę auto zgasło. Dodam ze zaworki wyglądają jakby je ktoś już kiedyś rozbierał. Co to może być N18 uszkodzony?
Dodatkowo raz na jakiś czas jest takie jakby 2-3 sekundowe zduszenie samochodu podczas jazdy, lub słychać taki dziwny przerywany świst zasysanego powietrza.
Zastanawiam się czy mogę mieć przeciek przy pombie vacu gdyż ten przewód lekko rusza się przy niewielkiej sile a ja nie wiem czy to normalne czy coś tam jest nie tak. Jakiś pomysł jak można to zdiagnozować. Niestety nie mam dostępu do vacuometra.
Z góry dzięki za wszelką pomoc, jak rozwiąże problem na pewno się podzielę z resztą forumowiczów.
t3neniel, a sprawdzałeś stan "gruchy" sterującej :?: może kierownice są zapieczone :?: wleź pod auto i sprawdź tutaj, bo tego nie robiłeś. powodzenia :wink:
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz